mandag den 8. juni 2009

Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica

Foer vi rejste afsted, blev vi gjort opmærksomme paa, at det vist var regntid i Mellemamerika, mens vi er her. Men hvad betyder denne regntid saa? Hverken vores rejseboeger eller de lokale synes at kende svaret helt. Vi spurgte allerede den foerste dag paa hotellet i San Jose og fik samme svar, som vi har faaet her i surferparadiset Puerto Viejo: "It may rain - it may not". Hmmm...tjaa...vi har med andre ord fundet ud af, at regntiden her paa oestkysten er relativ og noget man ikke kan forudse. Nogle dage regner det i flere timer, de fleste dage regner det ganske kort tid og nogle faa dage slet ikke. Vi har oplevet lidt af det hele, men byen her viser sig bestemt primært fra sin bedste side.
Vi maatte dog kapitulere efter foerste dag paa stranden. Bare 2 timer i formiddagssolen resulterede i dehydrering og solstik, og Jens maatte (trods faktor 25!) ligge i sengen og svede en forbrændt ryg god igen med baade kvalme og hovedpine. (Hurra for hende, der har taget 100 timers lydboeger med! :-) Ja, det er en utrolig varme med masser af fugtighed og vi sveder konstant, men nyder det. I dag lejede vi cykler og tog paa en fantastisk tur ud af byen langs regnskoven, langs det carribiske hav og stoppede op i en lysning, der praesenterede forskellige dyr - og ja, saagar en slange! Men ingen fare for globetrotterne her: vi kan klare lidt af hvert. I overmorgen har vi bestilt tid til at svinge i lianer ligesom Tarzen, og i overmorgen rykker vi videre fra sommerlandet her til den nord-oestlige del af landet, til reservatet Tortuguero, som er kendt for at huse verdens stoerste skildpadder og generelt et rigt dyreliv. Derefter skal vi se vulkaner og ja ja, der er nok der skal ordnes, men stress er ikke noget vi kender til i vores afslappede ferieliv. Hvad vi ikke naar i dag, naar vi i morgen.

Dagens spanske sætning: un refresco natural con piña, por favor

Adios amigos,
Jens og Estrid

2 kommentarer:

  1. Hej Jens og Estrid.

    Vi holdt jo 160 års fødselsdag i lørdags. Vejret var rigtig godt så vi var udendørs indtil fodboldkampen begyndte (1-0 til Danmark - Hurra!!)
    Vi havde en dejlig dag, Mira var også lige forbi i en pause på sin vandretur.

    Mange kærlige hilsner

    Mads

    SvarSlet
  2. Stort tillykke, Mads, Anni og Christian!
    Vi taenkte paa jer, og Jens blev meget glad over Danmarks sejr - godt heppet!

    Mange hilsner til jer alle,
    Jens og Estrid

    SvarSlet